Kunt u deze nieuwsbrief niet goed bekijken? Klik dan hier voor de online versie
  Nieuwsbrief   |   nr 14 Nieuwsbrief Augustijns Instituut   | maandag 26 jan. 2015  
Inhoud
  Studiedag 21 maart
  Jubileum Hans van Reisen
  Recent verschenen

Studiedag 21 maart

Op zaterdag 21 maart organiseert het Augustijns Instituut de vijftiende studie- en ontmoetingsdag in Eindhoven. Net zoals de vorige dag in mei 2014 krijgt ook deze bijeenkomst een feestelijk karakter, nu vanwege het 25-jarig dienstverband van de studiesecretaris Hans van Reisen. 
U bent van harte welkom. 

Het thema van het programma is 'Johannes, de hoogste berg: Augustinus en het vierde evangelie'. De lezing van Joop Smit, 'Sleutelfiguren uit het Johannesevangelie' is gebaseerd op zijn op 21 maart te verschijnen gelijknamige boek. De tekstlezingen 's middags komen uit Augustinus'  preken over het Johannesevangelie waarbij Augustinus de verschillende figuren in het evangelie toelicht.   
De twee muzikale intermezzo's worden verzorgd door Barbara Bordon en Marjon Strijk (sopranen), Nine van Strien (alt), Joao Moreira en Robert Coupe (tenoren) en Bas Ramselaar (bas) onder begeleiding van Pieter Dirksen (orgel). In de middag wordt Hans van Reisen toegesproken en volgt de receptie.  
Voor programma en aanmelding zie Agenda  

 

Johannes de hoogste berg:
Augustinus en het vierde evangelie
 

Ik heb mijn ogen opgeslagen naar de bergen
vanwaar mijn hulp zal komen.” (Ps 121,1)
Als u dus, broeders en zusters, begrip wilt krijgen
van die hoge berg Johannes, sla dan uw ogen daarnaar op:
hef u op tot de evangelist,
verhef u tot de hoogte van zijn inzicht.

    (Augustinus, Io.eu.tr. 1,6)

Augustijns Instituut - Agenda

Jubileum Hans van Reisen

 

Op 1 oktober 2014 was het vijfentwintig jaar geleden dat Hans van Reisen zijn werkzaamheden startte op het Augustijns Instituut in Eindhoven. Zoals u aan het programma kunt zien, willen we tijdens de studie- en ontmoetingsdag van 21 maart aandacht schenken aan dit jubileum.

De jubilaris vraagt u dringend af te zien van persoonlijke geschenken. Wel zou hij het fijn vinden als u iets extra’s wilt doen voor de middelbare school Villanova in Manokwari, Papua-Barat in Indonesië. Deze is speciaal opgericht voor de Papoea's uit de binnenlanden die tot de armste streken van de wereld worden gerekend. Hans heeft deze school tweemaal bezocht en draagt deze een warm hart toe. Meer informatie zie 

Villanovaschool Manokwari

Recent verschenen

 

Verlangen naar geestelijke schoonheid. Opstellen aangeboden aan Martijn Schrama, OSA.

Verlangen naar geestelijke schoonheid. Opstellen aangeboden aan Martijn Schrama, OSA./ red. Joost van Neer, Brian Heffernan

Ter gelegenheid van zijn zeventigste verjaardag kreeg Martijn Schrama OSA  een bundel  met bijdragen van vrienden en bekenden aangeboden. De opstellen zijn gerealiseerd op initiatief van drs. Joost van Neer en dr. Brian Heffernan. De bundel bevat 13 bijdragen, zes hiervan gaan over Augustinus en zijn werken, de andere over de doorwerking van Augustinus.  

nog niet
beschikbaar
Het verhaal van Johannes: Sleutelfiguren uit zijn evangelie / Joop Smit 
Berne Media. Uitgeverij Abdij van Heeswijk, 2015.
158 p. € 17,50   ISBN: 978-90-8972-097-9 
Verschijningsdatum: 21 maart 2015. 

Joop Smit heeft de afgelopen jaren de vier evangeliën opnieuw bestudeerd vanuit de vraag 'hoe vertelt de auteur zijn verhaal?' De nieuwe accenten die deze manier van lezen opleverde, zijn verwerkt in de serie Sleutelpassages uit het evangelie. Eerder verschenen: 
Het verhaal van Marcus/ Joop Smit. Uitgeverij KBS, 2011
Het verhaal van Lucas / Joop Smit. Uitgeverij Meinema, 2009 
Het verhaal van Matteüs / Joop Smit. Uitgeverij Meinema, 2007 
Deze delen zijn nog beperkt verkrijgbaar bij Berneboek.com 

Gast in huis, God in huis: Gedachten over gastvrijheid (Augustijnse Beweging ; 13)

 

Gast in huis, God in huis: Gedachten over gastvrijheid

De Augustijnse Beweging, een platform van negen augustijnse instituten en instellingen, heeft deze winter twee nieuwe brochures uitgebracht, nr 12 Tot heerlijk brood gebakken: gedachten over de maaltijd van de Heer en 13 Gast in huis, god in huis: gedachten over gastvrijheid, in de reeks Augustinus aan het woord. U kunt de brochure inzien of downloaden voor eigen gebruik. U kunt de brochure ook bestellen met een minimum van 10 exemplaren. 
 

Wie op de hoogte wil worden gehouden van nieuwe publicaties en toekomstige bijeenkomsten, kan zich vrijblijvend laten opnemen in het adressenbestand van het Augustijns Instituut. Je ontvangt dan gratis informatie over onze studiedagen en nieuwe publicaties.

Naar formulier
 
 
Klik hier om je af te melden voor de Nieuwsbrief