Home
Augustijns Instituut Augustinus' Leven Augustinus' Werken Contact
Augustinus' Werken > Latijn > Latijn Online
zoeken
printen

Latijn Online

 

 • www.augustinus.it/latino/index.htm 
  Dé site voor teksten van Augustinus in het Latijn en in diverse vertalingen. De volgorde van de werken is volgens de Patrologia Latina. In tegenstelling tot vele andere on-line teksten zijn deze series van goede kwaliteit, zowel de Latijnse tekst als de hedendaagse vertalingen.

 • Bibliotheca Augustana
  Zij wil met haar "litteraturae et artis collectio" een zo actueel mogelijk overzicht bieden van de Europese literatuur. De teksten zijn deels online. De indexering is per taal, land, auteur of op jaar. zie bijv. Augustinus - algemeen : verschillende Latijnse tekstedities van Augustinus, deels online op verschillende sites ; of Augustinus - sermones : met vermelding van de centrale bijbeltekst in deze preek.

 • Documenta Catholica Omnia
  Met met één miljard woorden en 50.000 bronteksten is dit een enorme databank voor alle Grieks en Latijn schrijvende christelijke auteurs. In de alfabetische auteursindex staan de werken op titel. De teksten van de werken van Augustinus zijn overgenomen van de Patrologia Latina van Migne of van de Nuova Biblioteca Agostiniana van Città Nuova

 • Patrologia Latina Database (PLD) (log-in nodig).
  Complete elektronische versie van de 1ste editie van de Patrologia Latina (1844-1855 en 1862-1865) in 221 dl. + 4 vol. Indices. De tekstedities in de PL zijn veelal verouderd. Voor Augustinusteksten raadpleegt u bij voorkeur de tekstedities uitgegeven in de serie Corpus Christianorum Series Latina (CCL) door Brepols in Turnhout of de serie Corpus Scriptorum Ecclesiasticorum Latinorum (CSEL) door Verlag der Österreichischen Akademie Wien.

 • The Confessions of Saint Augustine: An Electronic Edition with commentary / James O'Donnell. 
  Dit is een on-line reprint van Augustine: Confessions, a text and commentary by James J. O'Donnell (Oxford: 1992; ISBN 0-19-814378-8). Als boek verschenen in 1992, 3 volumes. 

 

Andere digitale Latijnse tekstedities (cd-rom, dvd)

In universitaire collecties zijn de onderstaande cd-roms en dvds veelal opgenomen in het eigen netwerk.

 • Corpus Augustinianum Gissense (CAG  2 of 3) / Zentrum für Augustinus-Forschung (ZAF) ; a Cornelio Mayer editum. - Basel, Schwabe, 2015. - Bevat alle teksten van Augustinus, (de teksten zijn gelemmatiseerd) en een Literaturdatenbank met circa 34.000 titels van primaire en secundaire literatuur over Augustinus.  CD-ROM  Tegen verlaagd tarief ook voor particulieren te koop. CAG2 is een CD-ROM,   CAG 3 is online (log in nodig)

 • Library of Latin Texts - Release 10  : / moderante Paul Tombeur . - Centre "Traditio Litterarum Occidentalium" . - Brepols, 2014.-  DVD-ROM. Online (log-in nodig). Toegevoegd vanaf LLT 7: voor Augustinus : Sermo de passione Domini (= sermo Etaix 5 [= 218 auctus])

Top 

 

kleiner A  -  A groter
Sitemap
18 Januari 2019